Android Marketاندروید مارکت اندروید مارکت
اندروید مارکت > آموزش > آموزش شش روش کاربردی برای افزایش فضای درایو ویندوز

آموزش شش روش کاربردی برای افزایش فضای درایو ویندوز

آموزش شش روش کاربردی برای افزایش فضای درایو ویندوز
  • تاریخ
  • دسته‌بندی آموزش
  • نویسنده admin
  • بازدیدها 7 433

پر شدن حافظه یکی از مشکلات عمده کاربران می‌باشد. در صورتی که حافظه شما پر شده باشد، می‌توانید با چند روش کاربردی اقدام به پاک کردن بخشی از فضای اشغال شده کنید. با اندروید مارکت همراه باشید.

A) غیر فعال سازی System Restore

System Restore یک مشخصه ویندوز است که به کاربر امکان می دهد کل ویندوز را به تاریخ و زمان مشخصی در گذشته بازگرداند. استفاده از این امکان زمانی مفید است که ویندوز ما با مشکلات بحرانی ای روبرو می شود که از روش حل آنها بی اطلاعیم. ولی آیا ما واقعا به این امکان نیاز داریم؟ به نظر می رسد که همیشه چنین نیست. مخصوصا آنکه System Restore بین 1% تا 12% فضای دیسک سخت را (بسته به آنکه چند Restore Point مشخص کرده اید) اشغال می کند. ضمن اینکه بیشتر افراد ترجیح می دهند که در صورت بروز مشکلی اساسی در ویندوز، اقدام به نصب مجدد آن نمایند تا آنکه عملیات System Restore را انجام دهند. پس برای افزایش فضای دیسک سخت تا حدود 12%، کافی است که این مشخصه را غیرفعال کنید.


چگونه System Restore را غیرفعال کنیم؟

در ویندوز XP: برروی My Computer راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید در پنجره Properties System وارد نوار System Restore شوید. گزینه Turn off system restore on all drive option را فعال کنید. کلید Apply را بفشارید.

در ویندوز 7 و بالاتر: Control Panel\System and Security\System پس از باز شدن پنجره System Properties بر روی درایو system یک کلیک کنید تا در حالت انتخاب قرار بگیرد حال بر روی دکمه Configure کلیک کنید. در زیر گروه Restore Settings بر روی “Turn off system protection” کلیک کنید.

B) غیر فعال سازی Hibernation

Windows Hibernate مشخصه ای از ویندوز است که هر آنجه را در حافظه (RAM) دارد در دیسک سخت ذخیره کرده و سیستم را خاموش می کند. سپس زمانی که کامپیوتر از حالت Hibernation خارج می شود به حالت قبلیش باز می گردد. این مشخصه می تواند به شدت بر کارایی کامپیوتر بیافزاید ولی بخش زیادی از دیسک سخت را مصرف می کند.
اما باید از خود بپرسیم که آیا ما واقعا به این Hibernation نیاز داریم؟ باید گفت که خیلی از مواقع ما نیازی به شروع مجدد همه چیز در حین راه اندازی ویندوز نداریم. پس میتوانیم این مشخصه را خاموش کنیم.

چگونه Hibernation را غیرفعال کنیم؟

در ویندوز XP: وارد Control Panel شوید. بر گزینه Power Options کلیک کنید. در پنجره باز شده گزینه Hibernate را انتخاب کنید. در این صفحه تیک گزینه "Enable Hibernation" را بر دارید.

در ویندوز 7 و بالاتر: registry را باز کرده و این مسیر را دنبال کنید:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power and change
و مقادیر هر دوی HiberFileSizePercent ، HibernateEnabled را به صفر تبدیل کنید .پس از اعمال تغییرات سیستم خود را restart کنید.


C) پاک کردن فایلهای بی استفاده ویندوز به طور اتوماتیک:

این کار بهترین روش برای آزاد کردن بخشهایی از فضای دیسک سخت است. ما باید همه Log ها، Temp ها و Internet Explorer Temp File ها و سایر فایل های اضافه و موقتی را از پوشه های ویندوز حذف کنیم. زیرا اینها فایلهایی اغلب زائد و بی استفاده اند. اگر بخواهید آنها را دستی پاک کنید می توانید با پیدا کردن مکانشان و سپس Delete کردنشان خیلی راحت این کار را انجام دهید.
ولی اگر ترجیح می دهید که از ابزاری خاص برای پاک کردن اتوماتیک فایلهای زائد استفاده کنید، نرم افزار CCleaner پیشنهاد می شود. CCleaner یک ابزار رایگان ولی به درد بخور است که همه Log ها، Temp ها و سایر فایلهای بی فایده را به طور خودکار پاک می کند.


چگونه فایلهای زائد را با CCleaner پاک کنیم؟
1. به وب سایت CCleaner وارد شوید
2. این برنامه را دانلود و نصب نمایید.
3. CCleaner را اجرا کنید.
4. دکمه Analyze را انتخاب کنید تا تحلیل فایلهای اضافه و بی‌فایده ویندوز شما آغاز شود.
5. روی دکمه Run کلیک کنید تا عملیات پاکسازی شروع شود.

D) انتقال Paging file (حافظه مجازی) به سایر درایوها

Pagefile که فایل صفحه بندی حافظه مجازی نیز نامیده می شود، فایل بزرگی است که ویندوز برخی از اطلاعات موقتی خود را روی آن نگهداری میکند. به شکلی که این حافظه به شکل RAM اضافه برای کامپیوتر عمل می کند. این کار می تواند کارایی کامپیوتر را ارتقا بخشد. به هیچ وجه توصیه نمی شود که این مشخصه را غیر فعال کنید بلکه پیشنهاد می شود که آنرا به درایو دیگری از دیسک سخت که فضای آزاد بیشتری دارد منتقل کنید. Paging file معمولا در درایو C قرار دارد. پس کافی است که آن را از درایو دیسک سخت که دارای فضای کمی است به درایوی که دارای اندازه بزرگ است منتقل کنید.

چگونه Paging file (حافظه مجازی) را به سایر درایوها منتقل کنیم؟

1. بر روی آیکن My Computer راست کلیک کنید. سپس بر Properties کلیک کرده تا پنجره System Properties باز شود.
2. بر نوار Advanced کلیک کنید. در بخش Performance گزینه Setting را کلیک کرده تا به پنجره Performance Options دسترسی یابید.
3. در پنجره Performance Options وارد نوار Advanced شوید و سپس بر گزینه Change واقع در بخش Virtual Memory کلیک کنید تا به پنجره "Virtual memory" وارد شوید.
4. در پنجره Virtual Memory گزینه No Paging را فعال کرده و گزینه Set را کلیک کنید.
5. برروی نام یک درایو دیگر کلیک کرده و با زدن دکمه Set و اختصاص فضایی برای حافظه مجازی، آنرا به این درایو (درایوی که فضای خالی بیشتری دارد) منتقل کنید.
6. روی گزینه OK کلیک کنید.

E) پیدا کردن فایل‌های حجیم

خیلی مواقع فایل‌های بزرگی تو هارد وجود دارند که از وجود آن‌ها بیخبریم. این فایلها گاها بی استفاده هستند یا میتوان آن‌ها را به راحتی به درایو دیگری انتقال داد.
ولی چگونه این فایل‌ها را پیدا کنیم؟
برنامه TreeSize ابزار بسیار خوبی برای پیدا کردن فایل‌ها و فولدرهای بزرگ سیستم هست.
TreeSize محصولی از شرکت jam-software نرم افزاری حرفه ای می باشد که به کمک آن کاربران قادر به بررسی فضای اشغال شده هارد دیسک خود توسط فایل های مختلف موجود بر روی آن ها هستند. در این نرم افزار کاربران تمامی قسمت های هارد و فایل ها را به صورت نمودارهای درختی مشاهده می کنند و اطلاعات مربوط به نوع فایل و حجم آن را نیز به راحتی می توانند مورد بررسی و بازبینی قرار دهند. این نرم افزار از ویژگی های مختلفی برخوردار می باشد که از میان آن ها می توان به ویژگی قابلیت جستجو و حذف فایل های مشابه بر روی هارد که در فضای موجود از هارد چندین نسخه از آن ها بر روی درایوهای مختلف پراکنده شده اند، ابزار کنترل کامل یک فایل و بررسی جزئیات آن، نمایش کلیه اطلاعات و فضای هارد به صورت نمودارهای دایره ای، مشخص نمودن فایل های حجیم و دسته بندی فایل ها بر اساس اندازه آن ها و ... اشاره نمود. با استفاده از این نرم افزار به راحتی می توانید فایل ها و فولدرهای موجود روی هارد دیسک خود را مدیریت کنید و فایل های بی مصزف که فضای هارد شما را اشغال کردند را به راحتی حذف نمایید. همچنین این نرم افزار فضای خالی هارد شما را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و به بهینه سازی آن می پردازد.

دانلود برنامه TreeSize

F) پارتیشن بندی جدید

اگر هیچ یک از روشهای فوق کمکی به افزایش فضای خالی درایو C به مقدار لازم نکرد، هیچ راهی به جز پارتیشن بندی مجدد و افزایش فضای درایو نخواهید داشت.