Android Marketاندروید مارکت اندروید مارکت
اندروید مارکت > آموزش > آیا هنگام شارژ گوشی از آن استفاده کنیم یا نه؟!

آیا هنگام شارژ گوشی از آن استفاده کنیم یا نه؟!

آیا هنگام شارژ گوشی از آن استفاده کنیم یا نه؟!
  • تاریخ
  • دسته‌بندی آموزش
  • نویسنده
  • بازدیدها 35 978


برخی کارشناسان میگویند که به منظور افزایش طول عمر باتری گوشی‌های تلفن همراه نباید از گوشی در حال شارژ استفاده کرد.

خاموش یا روشن بودن گوشی تلفن همراه در هنگام شارژ تاثیری در طول عمر باتری ندارد و بهتر است گوشی تلفن همراه را زمانی به برق متصل کنیم که باتری کاملاً خالی شده و زمانی از برق جدا کنیم که باتری کاملاً پر شده باشد. البته مدل گوشی در مدت زمان خالی شدن و شارژ باتری هم تأثیرگذار است و برخی کارشناسان هم تاکید دارند که هنگام شارژ گوشی تلفن همراه باید از شارژ اصلی همان گوشی استفاده کرد.

هرچه مدت زمان شارژ باتری طولانی‌تر باشد، آسیب بیش‌تری به باتری وارد می‌شود، نباید گوشی‌هایی را که با شارژر ۸۰۰ میلی آمپری شارژ می‌شوند را با شارژرهای ۵۰۰ یا ۳۰۰ میلی آمپری شارژ کرد.

میزان نگه‌داری شارژ در باتری برحسب نوع گوشی متفاوت است، بعضی از گوشی‌ها به دلیل دارا بودن امکانات بیش‌تر مصرف بالایی داشته و باتری را خیلی زود خالی می‌کنند.

همان طور که سایر وسایل برقی دارای برچسب راهنمای استفاده هستند، مشخصات شارژرها نیز روی آن‌ها حک شده است.

بهتر است در شارژ همه انواع گوشی‌ها از شارژرهای ۸۰۰ میلی آمپری استفاده کرد و قبل از استفاده از هر نوع گوشی و لوازم جانبی آن باید دفترچه راهنمای وسیله کاملاً مطالعه شود.

استفاده از گوشی موقع شارژ کردن در صورتی که از باتری و شارژر استاندارد و اصلی استفاده شود هیچ مشکلی ندارد.

نکته: وقتی شارژ باتری کم است، توصیه میشود که کارهای سنگین با گوشی انجام ندهید ، کارهایی مثل بازی های گرافیک بالا و یا ادیت صوت و تصویر که بیشترین پردازش ها رو دارند. این کار باعث گرم شدن باتری میشود چون سعی میکند در آن واحد هم شارژ بشود و هم شارژ کند.

آیا هنگام شارژ گوشی از آن استفاده کنیم یا نه؟!


راه‌های پیشگیری:

نتایج تحقیقات گوناگونی که در کشورهای مختلف دنیا صورت گرفته در موارد متعدد گویای آن است که تشعشعات گوشی‌های موبایل می تواند خطر ابتلا به بیماریهایی چون سرطان را افزایش دهد این در حالی است که به نظر می‌رسد در دنیای امروز حذف این تکنولوژی ارتباطی به نوعی غیرممکن است.
برخی توصیه‌هایی که توسط پزشکان و متخصصان مختلف ارائه شده گویای آن است که استفاده طولانی مدت از گوشی‌های تلفن همراه می‌تواند موجب عوارضی همچون سردردهای مداوم، احساس درد در ناحیه گوش، بی‌خوابی و حتی پایین آمدن سرعت گوارش در بدن ‌شود. در این میان یکی از راهکارهای موثری که گفته می‌شود تاثیر بسزایی در کاهش تاثیرگذاری امواج دارد استفاده از هدفون‌ها و یا هندزفری موبایل است.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی استفاده از هندزفری بی‌سیم (بلوتوث) آسیب ناشی از تشعشعات مضر موبایل را تا 800 برابر کاهش می‌دهد و این در حالی است که طبق آخرین آمارها تنها چهار درصد مشترکان ایرانی از هندزفری و هدست استفاده می‌کنند.

نرخ استفاده از هندزفری و هدست بلوتوث در دنیا حدود 15 درصد برآورد شده و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که استفاده از هدست بلوتوث از سال 2009 تا 2014 در جهان به دو برابر افزایش یابد. در این میان اگرچه ایران بزرگترین بازار هدست‌های پشت گوشی در خاورمیانه به شمار می‌رود اما نرخ استفاده این فناوری در ایران کمتر از چهار درصد است.

راهکار دیگری که می‌توان برای کاهش تاثیر تشعشعات موبایلی به کار برد استفاده کمتر از تلفن همراه، کوتاه کردن مدت زمان مکالمات و جایگزینی پیامک به جای تماس است.


همچنین گفته می شود اگر فاصله افراد از دکل‌های تلفن همراه بیشتر باشد امنیت آنها بالاتر خواهد بود که البته در این زمینه مدیران مخابراتی کشور بر این نکته تاکید دارند که تجهیزات آنها به گونه‌ای است که کمترین میزان مشکل را برای افراد ایجاد می‌کند و بر اساس آخرین و بالاترین استانداردهای جهانی خریداری شده است.

همچنین گفته می‌شود مضرات تشعشعات تلفن همراه در زمانی که تلفن‌ها آنتن خوبی ندارند به مراتب بیشتر از سایر اوقات است و به همین دلیل کاربران باید هنگامی که قدرت سیگنال آنتن‌دهی ضعیف است موبایل خود را خاموش کنند و یا مکان مناسب‌تری را برای برقراری مکالمه پیدا کنند.

علاوه بر این برای کاهش پرتوگیری، افراد هنگام خرید گوشی، میزان SAR (نرخ جذب ویژه) مستندشده آن را از فروشنده درخواست کنند چرا که گفته می‌شود میزان SAR گوشی حتما باید کمتر از 2 وات بر کیلوگرم در مدت شش ثانیه باشد و این مقدار هرچه کمتر باشد آسیب‌های احتمالی کمتر خواهد بود.

همچنین بهتر آن است که کودکان زیر 12 سال از تلفن همراه استفاده نکرده و نوجوانان نیز حتی‌المقدور به جای برقراری تماس تلفنی، پیام کوتاه ارسال کنند.

استفاده از تلفن همراه در دوران بارداری نیز باید محدود شود و تمامی کاربران در شرایط غیرعادی از جمله بیماری، سرماخوردگی، سردرد، جراحت، شکستگی موضعی، سوختگی و از این قبیل شرایط از موبایل استفاده نکنند.

علاوه بر این تاکید می‌شود که هنگام خواب و استراحت هم تلفن همراه خود را دور از سر خود قرار دهید و به ویژه از قرار دادن تلفن همراه در حال شارژ در کنار سر خودداری شود.


در ادامه ۱۴ نکته طلایی برای استفاده، شارژ و نگهداری باتری دستگاه هوشمند را از دست ندهید.


1- کابل شارژر اضافی با خود حمل کنید.
حتی اگر به پریز برق دسترسی ندارید، می توانید موبایل یا تبلت تان را با لپ تاپ شارژ کنید.

2- به باتری تان برسید.
محل اتصال باتری به موبایل را تمیز کنید. اجازه ندهید دستگاه تان از ۳۵ درجه داغ تر شود. برای اطمینان از خنک نگه داشتن باتری، یک باتری اضافی با خودتان حمل کنید که در موقع نیاز، آن را جایگزین نمایید. به هیچ عنوان در دمای یخبندان یا پایین تر باتری خود را شارژ نکنید، چرا که به باتری صدمه جدی وارد می شود.

3- خاموش کردن در ۵۰ درصد اگر مدت طولانی دستگاه خاموش خواهد بود.
اگر قصد دارید مدتی از موبایل یا تبلت خود استفاده نکنید، بهتر است که موبایل را در حالت ۵۰ درصد خاموش کنید و حتمی همانند نکات قبلی در دمای متعادل بین ۱۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد باتری خود را نگه داری کنید. در صورتی که این خاموشی خیلی طولانی خواهد بود باید باتری هر ۶ ماه یک بار تا ۵۰ درصد شارژ شود تا قابلیتهای خود را از دست ندهد.

4- دستگاه تان را ارتقا دهید.
گوشی های موبایل جدید تر، نسبت به گوشی های قدیمی تر، باتری های قوی تری دارند.

5- اقتصادی شوید.
هنگامی که از Wi-Fi استفاده نمی کنید، آن را غیر فعال کنید. Wi-Fi بر روی هر دستگاهی باتری زیادی مصرف می کنند، چون دائما به دنبال سیگنال می گردد. اگر در نقطه ای هستید که آنتن قوی ندارید، دیتای گوشی تان را غیر فعال کنید. صفحه ی نمایش تان را به اندازه ی تحمل کم نور نمایید و هنگامی که دیگر با یک برنامه ی خاص کار نمی کنید، آن را ببندید که در پس زمینه کار نکند. زمان بروزرسانی را افزایش دهید: تنظیمات ایمیل تان را تغییر دهید به طوری که به جای دریافت آنی ایمیل، هر ۱۵ دقیقه یا بیشتر آنها را دریافت نمایید. و در مواقع ممکن، دستگاه تان را در حالت خواب (Sleep) قرار دهید.

6- اطلاعیه ها (Notifications) را خاموش کنید.
بله می خواهید از اخبار، تا اتفاق می افتند، با خبر شوید، اما این اطلاعیه ها نیازمند باتری هستند. هنگامی که به شارژ باتری تان نیازمندید، این اطلاعیه ها و حتی خدمات وابسته به موقعیت مکانی را خاموش نمایید.

7- تنظیمات را تغییر دهید.
تنظیمات صفحه نمایش تان را تغییر دهید تا صفحه نمایش تان زود تر خاموش شود. هنگامی که از بلوتوث استفاده نمی کنید، آن را خاموش کنید، تا برای متصل شدن به دستگاه های دیگر تلاش نکند.

8- دنبال اپلیکیشن بگردید.
دنبال اپلیکیشن هایی که استفاده از باتری را کنترل می کنند، مانند iOptimizer یا Battery Graph بگردید.

9- حالت صرفه جویی!
برخی از موبایلها دارای سیستم صرفه جویی مصرف انرژی هستند که به صورت اتوماتیک با تغییر تنظیمات این صرفه جویی را برای شما انجام میدهد. موبایلهایی مانند گلکسی اس ۵ یا موبایل های ویندوزفون (battery saver) و بسیاری از موبایلهای دیگر این قابلیت را به صورت پیش فرض دارند.

10- خاموش نکنید!!
در صورتی که باتری نفس های آخر را می کشد، برای حفظ باتری دستگاه خود را خاموش نکنید.گوشی و تبلت تان برای روشن شدن، باتری بیشتری مصرف می کند. اگر نمایشگر را در پایین ترین روشنایی نگه دارید، تمامی اتصالات بی سیم را قطع کنید و دستگاه را به حالت Sleep قرار دهید بدون شک عمر باقی مانده باتری را چندین بار افزایش خواهید داد و بعضا از روشن بودن دستگاه خود بعد از چندین ساعت تعجب خواهید کرد.

11- حرف دیگران را گوش نکنید، مرتب شارژ کنید!
دستگاههای هوشمند جدید همگی دارای باتریهای برپایه لیتیوم هستند. این موضوع در تبلتها و موبایلهای جدید یک قدم جلوتر رفته و باتریهای نسل جدید لیتیوم پولیمر را به خدمت گرفته است. این باتریها همانند باتریهای قدیمی نیکل کادمیوم حافظه ندارند و نیازی به خالی کردن شارژ پیش از شارژ بعدی نیست. در ضمن حتی بهتر است که قبل از اینکه باتری به زیر ۵۰ درصد برسد دوباره آن را به شارژ بزنید. از این کار نترسید، دوره زمانه عوض شده است و باید سنت های اشتباه شارژ باتری را کنار گذاشت. همچنین باید این موضوع را در نظر بگیرید که باتری بعد از تعداد مشخصی شارژ قابلیت خود را تا حد قابل توجهی از دست می دهد، اما به دلیل اینکه این تعداد به بیش از ۸۰۰ یا ۹۰۰ بار رسیده است دیگر جای نگرانی نیست. با فرض اینکه شما روزی یک بار باتری خود را شارژ کنید بعد از ۲ سال و نیم باتری شما ۲۰ تا ۳۰ درصد قابلیت خود را از دست می دهد که کاملا قابل قبول است، چون کمتر پیش می آید که موبایل را بیش از ۳ سال استفاده کنید.

12- باتری را کامل شارژ نکنید.
برای افزایش طول عمر باتری همیشه باتری را بین ۴۰ تا ۸۰ درصد نگاه دارید و تنها زمانی که قصد دارید مدت زمان زیادی از شارژر دور باشید باتری را تا ۱۰۰ درصد شارژ نمایید. اینکه دستگاه خود را شب به شارژر بزنید و صبح از دیدن عدد ۱۰۰ درصد لذت ببرید را فراموش کنید. البته باتریهای جدید لیتیوم پلیمر عمرشان نزدیک عمر دستگاه است، و جدیدا عمر دستگاه به قدری پایین آمده که شما پیش از نابودی باتری گوشی جدیدی خریداری میکنید و دستگاه قبلی را در کمال بی رحمی کنار می گذارید.

13- از شارژر سریع استفاده نکنید.
اگر میان شارژ سریع و آرام انتخاب دارید، حتما شارژ آرام را انتخاب کنید، مگر آنکه مورد ضروری برای شما پیش آمده باشد. شارژ آرام برای حفظ عملکرد باتری لیتیومی مناسب تر از شارژ سریع است.

14- از شارژر های غیر معتبر به شدت خودداری کنید.
شارژرهای اصلی همیشه بهتر از نمونه های غیر معتبر هستند، چرا که هزاران بار تست شده اند و دقیقا ولتاژ و آمپر استاندارد را به باتری شما متصل می کنند. در صورتی که چاره ای ندارید و مجبورید شارژر غیر معتبر استفاده کنید، سعی کنید که از اتصال مستقیم به برق خود داری کنید و از پورت USB کامپیوتر خود برای شارژ استفاده کنید.

مقاله مرتبط: آموزش رفع مشکل مصرف باتری در اندروید آبنبات چوبی و مارشمالو
مقاله مرتبط: نکاتی در رابطه با باتری موبایل و نحوه صحیح شارژ آن

اندروید مارکت