Android Marketاندروید مارکت اندروید مارکت
اندروید مارکت > مقایسه > بررسی ویژگی هریک از نسخه های اندروید

بررسی ویژگی هریک از نسخه های اندروید

بررسی ویژگی هریک از نسخه های اندروید
  • تاریخ
  • دسته‌بندی مقایسه
  • نویسنده
  • بازدیدها 21 624



اکنون سیستم‌عامل اندروید 7 سال قدمت دارد و از زمان جی وان تا به امروز، گوگل 10 به‌روز‌رسانی مهم را برای این سیستم‌عامل عرضه کرده که هریک از آنها از قابلیت‌های خاصی برخوردارند، مشکلاتی را پوشش داده‌‌اند و نهایتا کارایی این سیستم‌عامل را بهبود بخشیده‌اند.


اکنون که این سیستم‌عامل به بلوغ رسیده، سرعت عرضه به روز‌رسانی‌های مختلف کاهش یافته و شرکت‌های سازنده زمان بیشتری دارند تا رابط کاربری مورد علاقه خود را به اندروید خالص بیفزایند. از سوی دیگر گوگل نیز فرصت بیشتری برای پیرایش سیستم‌عامل خود خواهد داشت که نمونه‌ای از آن را می‌توان در اندروید 5 مشاهده نمود.

با گذشت زمان، به خاطر آوردن قابلیت‌های این به‌ روز‌رسانی‌های مهم کمی سخت به نظر می‌رسد. به عنوان مثال به سختی می‌توان ویژگی‌ اصلی اندروید 3.0 را به خاطر آورد. در این مطلب سعی کرده‌ایم به یک ویژگی بارز هر به‌روز ‌رسانی بزرگ اندروید که باعث متمایز شدن آن شده اشاره کنیم.


اندروید 1.5؛ کیک فنجانی!

جستجوی یک قابلیت خاص برای این نسخه از اندروید کمی سخت به نظر می‌رسد اما برترین و شاخص‌ترین قابلیت اندروید کاپ‌کیک را می‌توان معرفی صفحه‌کلید نرم‌افزاری برشمرد. در سال‌های 2008 و 2009 گوشی‌های هوشمند از صفحه‌کلیدهای معمولی و یا QWERTY به عنوان صفحه‌کلید ورودی بهره می‌بردند اما این مسئله با ظهور کاپ‌کیک تغییر کرد. البته نمی‌توان منکر نقش آیفون در تغییر این رویه شد.





اندروید 1.6؛ دونات!

نان شیرینی حلقه‌ای با نسخه 1.6 شاید به دلیل تغییراتی که به نوعی برطرف کردن مشکلات نسخه‌های پیشین بود کمتر به چشم آمده باشد اما یکی از اصلی ترین قابلیت‌های آن را می‌توان پشتیبانی از رزولوشن‌های مختلف صفحه‌نمایش، سوای تراکم پیکسل آن به حساب آورد.



این مسئله اگرچه در ظاهر آنچنان مهم نمی‌نماید اما به خوبی توانست ترکیب‌های مختلف گوشی‌های اندرویدی را روانه بازارکند.


اندروید 2.0؛ شیرینی خامه‌ای!

اندروید 2.0 با نام تجاری Eclair تغییرات و بهبودهای گسترده‌ای را به نرم‌افزار دوربین سیستم‌عامل اندروید اضافه نمود. شاید باور نکنید ولی تا پیش از اندروید 2، خبری از پشتیبانی از فلش ال‌ای‌دی به صورت نرم‌افزاری نبود، بنابراین کنترلی بر روی این قابلیت نداشتید.



حتی خبری هم از قابلیت‌هایی مانند افکت‌های رنگی، حالت‌های محیطی، حالت‌های مختلف فوکوس و حتی تنظیم میزان نور نبود.



اندروید 2.2؛ فرویو

دو قابلیت سرعت و پشتیبانی از وای‌فای هات‌اسپات در این نسخه از سیستم‌عامل اندروید، بارز و مشهود هستند اما از آنجایی که تنها به ذکر مهم‌ترین قابلیت اکتفا کرده‌ایم و با توجه به گسترده نبودن استفاده از وای‌فای هات‌اسپات، قابلیت سرعت را به عنوان مشخصه این نسخه از اندروید برمی‌گزینیم.



در اندروید 2.2 شاهد استفاده از کامپایلر Dalvik بودیم که باعث افزایش سرعتی از 2 تا 5 برابر شده بود.



اندروید 2.3؛ نان زنجبیلی

اندروید با طعم نان زنجبیلی نسخه‌ای محبوب بوده و هست به طوری که کماکان 11 درصد از کاربران اندروید از آن استفاده می‌کنند. قابلیت بزرگی به این نسخه از سیستم‌عامل اندروید افزوده نشد اما به روز‌رسانی‌های متعدد و کوچک باعث شدند این سیستم‌عامل، سریعا محبوب شود.



پشتیبانی از سنسورهای بیشتر مانند فشارسنج و ژیروسکوپ، مشخصه‌های اصلی این نسخه از اندروید هستند. پیش از اندروید 2.3 نان زنجبیلی، خبری از ژیروسکوپ بر روی اندروید نبود و همین مسئله استفاده از گوشی‌های هوشمند به ویژه در بازی‌ها را با محدودیت‌هایی مواجه کرده بود.


اندروید 3.0؛ شانه عسل!

اندروید 3.0 Honeycomb بدون شک در قعر لیست محبوب‌ترین نسخه‌های اندروید قرار دارد اما پیش از عرضه این نسخه از اندروید، این سیستم‌عامل تجربه کاری خوشایندی را به کاربران تبلت‌های اندرویدی ارائه نمی‌کرد و دقیقا به همین علت، این نسخه از اندروید منتشر شد.





اندروید 4.0؛ بستنی حصیری

هیچ شکی نیست که ویژگی اصلی این نسخه از اندروید با نام بستنی حصیری، رابط کاربری آن با نام مستعار Holo می‌باشد.



این رابط کاربری، اولین اینترفیسی است که کاربران اندرویدی را تحت تاثیر قرارداد. پیش از عرضه این نسخه از سیستم‌عامل اندروید، شاهد اندرویدی بدون طعم و ساده بودیم.



اندروید 4.1؛ لوبیا ژله‌ای!

ویژگی اصلی جلی‌بین را می‌توان عرضه دستیار هوشمند صوتی گوگل یعنی Google Now برشمرد. این دستیار صوتی نه تنها می‌تواند پاسخ‌هایی سریع به پرسش‌های مطرح شده شما بدهد بلکه قابلیت‌هایی فراتر از این دارد.



به عنوان مثال اگر هرروزه راس ساعت 5 بعدازظهر محل کار را ترک می‌کنید و البته مکان‌های زندگی و کار خود را تگ کرده باشید، Google Now به طور خودکار مسیرهای مورد نیاز شما را با درنظرگرفتن مشکلات ترافیکی ( بسته به ناحیه شما) پیش روی شما قرار می‌دهد.



اندروید 4.4؛ کیت‌کت!

با عرضه اندروید کیت‌کت، به نوعی رابط کاربری مدرنیزه شد اما مهم‌ترین خصیصه این نسخه از اندروید را می‌توان به کاهش سطح توقع! اندروید از نظر سخت‌افزاری مربوط دانست.



در زمان معرفی این نسخه از سیستم‌عامل اندروید، گوگل اعلام کرد حتی گوشی‌هایی که از رم 512 مگابایت بهره می‌برند نیز می‌توانند این نسخه از اندروید را دریافت کنند. این قابلیت، باعث شد گوشی‌های ارزان‌قیمت‌تر نیز از جدیدترین نسخه‌های اندروید بی‌نصیب نمانند و کاربران مجبور نباشند برای دریافت جدیدترین نسخه اندروید، پرچمداران اندرویدی را با قیمت بالا تهیه کنند.



اندروید 5.0؛ طراحی متریال!

بدون شک، اندروید 5.0 را باید گرافیکی‌ترین نسخه از اندروید به حساب آورد. با توجه به طراحی متریال در این نسخه از سیستم‌عامل اندروید، تصاویر و افکت‌ها مسطح و رنگی شده‌اند و فیدبک انیمیشنی نیز جلوه خاصی دارد.



البته در حال حاضر گوشی‌های هوشمند، این به روز رسانی را دریافت نکرده‌اند و به طور قطع نمی‌توان در مورد اصلی‌ترین قابلیت این نسخه از سیستم‌عامل اندروید سخن گفت.