Android Marketاندروید مارکت اندروید مارکت
اندروید مارکت > آموزش > ۱۱ روش برای افزایش امنیت داده‌ها

۱۱ روش برای افزایش امنیت داده‌ها

۱۱ روش برای افزایش امنیت داده‌ها
  • تاریخ
  • دسته‌بندی آموزش
  • نویسنده
  • بازدیدها 11 565



بالا بردن امنیت داده‌ها به کاربران کمک می‌کند تا در صورت وقوع اتفاق‌های ناخواسته مانند هک یا دسترسی غیرمجاز به رایانه، داده‌های مهم آن‌ها کمتر تهدید شوند. در این مطلب شما را با نکاتی برای افزایش امنیت داده‌های رایانه آشنا خواهیم کرد.


غیرفعال کردن سرویس ویرایش رجیستری از راه دور
تنها شما باید مجاز به ویرایش رجیستری باشید. از این رو بهتر است از غیرفعال بودن سرویس ویرایش رجیستری از راه‌دور مطمئن باشید. برای این کار در پنجره RUN دستور .SERVICES.MSC را تایپ و اجرا کنید. در پنجره باز شده به قسمت Remote Registry رفته و از STOP بودن این سرویس مطمئن شوید. در صورت نیاز این سرویس را به صورت دستی فعال یا غیرفعال کنید.

قفل‌ کردن
وقتی در اطراف شما افراد ناشناس وجود دارند و قرار است رایانه‌ خود را بر مدتی رها کنید، قفل کردن سیستم، ایده منطقی و خوبی محسوب می‌شود. برای اینکار از کلیدهای ترکیبی Windows Key + L استفاده کنید. در صورت تمایل Screen Saver را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که برای غیرفعال شدن نیازمند وارد کردن کلمه‌عبور باشد.

جلوگیری از حمله‌های فیشینگ
با استفاده از آخرین نسخه‌ مرورگرهای فایرفاکس، اپرا یا اینترنت اکسپلورر خود را در مقابل حمله فیشینگ محافظت کنید. این مرورگرها قبل از فراخوانی URLهای درخواستی، چندین بار آن‌ها را با لیست‌سیاه خود مقایسه می‌کنند.

به‌روز نگاه داشتن نرم‌افزارها
هکرها علاقه زیادی به حفره‌ها دارند. به خاطر همین مسأله توسعه‌دهندگان به طور مرتب درحال رفع ایراد و انتشار وصله‌های امنیتی هستند. فعال‌سازی ویژگی Windows Update و استفاده از آخرین نسخه نرم‌افزارها و آنتی‌ویروس‌ها کمک زیادی به حفظ امنیت داده‌های شما می‌کند.

احتیاط هنگام مواجه با فایل‌های P2P
سرویس‌های اشتراک فایل Peer-To-Peer یکی از بهترین مسیرهای ارسال فایل‌های آلوده به میلیون‌ها رایانه فعال هستند. فایل‌های آلوده، با نام‌های خاص و تحریک‌کننده برای حمله به رایانه قربانیان به اشتراک گذاشته می‌شوند. قبل از دانلود فایل‌ها از آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنید.

پاک‌ کردن اطلاعات از رایانه‌های قدیمی، پیش از فروش آن
اگر قرار است رایانه‌ قدیمی خود را بفروشید، قبل از هر چیز، اطلاعات ذخیره شده بر روی آن را به صورت غیرقابل بازگشت پاک کنید. برای این کار از نرم‌افزارهایی مانند ERASER جهت پاک‌ کردن اطلاعات و نرم‌افزارهایی مانند (Nuke SE (DBAN برای نوشتن اطلاعات غیرواقعی بر روی درایو خالی استفاده کنید.

رمزنگاری فایل‌های مهم
برای رمزنگاری بر روی فایل‌های مهم، می‌توانید از فلش‌درایوهای مجهز به امکان رمزنگاری داخلی استفاده کنید. علاوه بر این می‌توانید از نرم‌افزارهای رایگانی مانند TrueCrypt استفاده کنید. TrueCrypt فایل‌های شما را به خوبی رمزنگاری می‌کند.

پشتیبان‌گیری از فایل‌ها
ما به شدت پشتیبان‌گیری از فایل‌ها را توصیه می‌کنیم. بهتر است یک هارد‌درایو اکسترنال برای ذخیره‌ داده‌ها داشته باشید. علاوه بر این برخورداری از یک نرم‌افزار پشتیبان‌گیری قوی و کارآمد نیز لازم است. نرم‌افزارهایی مانند SyncBackFree به خوبی از عهده پشتیبان‌گیری از فایل‌های مهم شما بر‌می‌آیند.

تأیید پشتیبان‌گیری‌های انجام شده
وقتی صحبت از پشتیبان‌گیری باشد، بسیاری از کاربران آن را فراموش یا به آینده موکول می‌کنند. اگر تنظیمات پشتیبان‌گیری را هم انجام داده باشید، لازم است به صورت دوره‌ای فولدر مقصد را بررسی و از پشتیبان‌گیری موفق اطمینان حاصل کنید.

فعال‌سازی ویژگی S.M.A.R.T بر روی ‌دیسک سخت
S.M.A.R.T مخفف عبارت Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology است. این ویژگی به هارددرایو شما امکان می‌دهد، هرگونه خطا در عملکردش را ثبت و گزارش داده و به شما در تخمین زمان تعویض هارد کمک می‌کند. این ویژگی به راحتی از طریق بایوس (BIOS) رایانه قابل فعال‌سازی است.

نمایش پسوند فایل‌ها
سیستم‌عامل ویندوز در حالت پیش‌فرض، پسوند فایل‌ها را مخفی می‌کند. هکرها با سوء‌استفاده از همین ویژگی فایل‌های خطرناک را بر روی کامپیوتر قربانی کپی کرده و با انتخاب یک نام آشنا برای فایل‌ها، قربانی را فریب داده و ترغیب می‌کنند تا فایل‌ها را اجرا نماید.



امیدوارم این ترفند‌های کوتاه برای شما کاربردی باشند. اگر نکته‌های امنیتی دیگری می‌شناسید آن‌ها را به دوستانتان معرفی کنید. تجربه کاربری خود را در این زمینه با دوستانتان به اشتراک بگذارید.