Android Marketاندروید مارکت اندروید مارکت
اندروید مارکت > آموزش > هرآنچه که برای ثبت‌نام در لاتاری گرین کارت آمریکا باید بدانید

هرآنچه که برای ثبت‌نام در لاتاری گرین کارت آمریکا باید بدانید

هرآنچه که برای ثبت‌نام در لاتاری گرین کارت آمریکا باید بدانید
  • تاریخ
  • دسته‌بندی آموزش
  • نویسنده
  • بازدیدها 5 229


گرین کارت یا کارت سبز به کارتی اطلاق می‌شود که نشان دهنده اقامت دائم در ایالات متحده آمریکا است. به کارت‌های اقامت در دیگر کشورها نیز گاهی کارت سبز گفته می‌شود. گرین کارت آمریکا در واقع اجازه اقامت دائم، کار، تحصیل، زندگی و مسافرت به آمریکا و استفاده از مزیت شهروندی آمریکا بدون تحمل زمان طولانی و هزینه بسیار است. دریافت این کارت از طریق کانال‌های خانوادگی، پناهندگی، شغلی و قرعه‌کشی امکان‌پذیر است. یکی دیگر از راه‌های دریافت کارت سبز اثبات برجستگی علمی یا ورزشی، مثلاً از طریق داشتن رکوردهای بین‌المللی است. با اندروید مارکت همراه باشید تا تمام اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام در لاتاری گرین کارت آمریکا را در اختیارتان قرار دهیم.

دولت آمریکا هر ساله از طریق قرعه کشی به ۵۵,۰۰۰ نفر از متقاضیان سرتاسر جهان گرین کارت اعطا می‌کند. هر ساله لیستی از کشورهایی که اتباع آن مجاز به شرکت در لاتاری هستند از سوی اداره مهاجرت آمریکا اعلام می‌شود. ایران نیز تا به امسال جز کشورهای مجاز بوده است. معیار اینکه اتباع چه کشورهایی می‌توانند در لاتاری شرکت کنند و چه کشورهایی نمی‌توانند، بستگی به تعداد مهاجران آن کشور در آمریکا دارد. برای مثال اتباع کشورهای چین، کانادا، هندوستان، فیلیپین، برزیل و چند کشور دیگر اجازه شرکت در این قرعه کشی را ندارند، چرا که با توجه به اینکه آمریکا یک کشور مهاجر‌پذیر است، تعداد بسیار زیادی از اتباع این کشورها هر ساله از طرق دیگر به آمریکا مهاجرت می‌کنند. در واقع این لاتاری فرصتی برای کشورهایی است که هر ساله مهاجر کمتری به این کشور ارسال می‌کنند، تا از این طریق بتوانند موازنه‌ای بین نژاد و جمعیت مهاجران به وجود آورند. به همین دلیل این برنامه Diversity Visa Lottery (قرعه کشی ویزای گونه گونی) نام گرفته است.

ثبت‌نام در قرعه‌کشی ویزای گوناگونی صرفا به صورت اینترنتی و تنها از طریق سایت رسمی لاتاری گرین کارت آمریکا انجام می‌شود. برای ثبت‌نام هیچ هزینه‌ای نباید پرداخت کرد و به جز اطلاعات فردی و خانوادگی و یک یا چند قطعه عکس دیجیتال در فرمت و اندازه مناسب، چیز دیگری در زمان ثبت‌نام مورد نیاز نیست.

زمانبندی ثبت‌نام لاتاری

ثبت نام رسمی لاتاری هر ساله از ۱ اکتبر تا ۲ نوامبر (بعد از ظهر ۹ مهر تا ۱۱ آبان) از طریق سایت اداره مهاجرت انجام می‌شود.

نتایج لاتاری نیز هر سال در تاریخ ۱ می (۱۳ اردبیهشت) از طریق سایت اداره مهاجرت اعلام می‌شود. لازم به ذکر است که اینکار تنها از طریق سایت اداره مهاجرت به صورت آنلاین و با ارایه کد رهگیری (Confirmation Number) منحصر به فرد صورت می‌گیرد.

شرایط شرکت در لاتاری

افرادی که می‌خواهند در این لاتاری شرکت کنند باید حداقل دو شرط زیر را داشته باشند:

سن ۱۸ سال به بالا
مدرک دیپلم یا بالاتر
در صورتی که تحصیلات زیر دیپلم دارید، باید طی ۵ سال اخیر، دو سال سابقه کار تخصصی داشته باشید. عنوان شغلی تخصصی شما باید منطبق با شرایط اداره کار ایالات متحده باشد. این شغل‌ها در شبکه اطلاعات شغلی آمریکا در مناطق مختلف دسته بندی شده‌اند و تخصص شما باید در Zone ۴-۵ باشد.

در صورتی‌که دو شرط سن (۱۸ سال) و مدرک تحصیلی حداقل دیپلم را دارید، به راحتی می‌توانید در این قرعه‌کشی شرکت کنید.

هیچ حداقل سنی برای شرکت کنندگان وجود ندارد، اما شرط داشتن مدرک پایان دبیرستان یا دو سال سابقه کار برای درخواست کننده اصلی در زمان ارائه درخواست، عملا بیشتر افراد زیر ۱۸ سال را فاقد شرایط می‌کند.

هم چنین، بین کسی که حداقل مدرک را دارد با کسی که بالاترین درجه علمی و مدرک دانشگاهی دارد هیچ فرقی وجود نمی‌کند.

افراد خانواده مجاز ثبت نام در لاتاری

افراد مجرد بالای ۱۸ سال می‌توانند به تنهایی در لاتاری شرکت کنند. افراد متاهل می‌توانند با همسر و فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال خود در لاتاری شرکت کنند.

افراد متاهل، می‌توانند دو بار در لاتاری شرکت کنند. به این صورت که یک فرم یک بار برای آقا پر شود و اطلاعات خانم در آن گنجانده شود و یک بار خانم فرم را پر کند و اطلاعات آقا را در فرم خود بگنجاند. این کار کاملا قانونی است و می‌تواند شانس افراد متاهل را دو برابر کند.

افراد مجرد بین ۱۸ تا ۲۱ سال می‌توانند هم به صورت انفرادی ثبت نام کنند و هم به همراه والدین خود. بدین ترتیب ۳ بار در لاتاری شرکت کرده‌اند و این امر شانس برنده شدن‌شان را بیشتر می‌کند و در صورت برنده شدن هر یک از والدین، می‌توانند به همراه آنها مهاجرت کنند.

یک فرد در صورت برنده شدن، فقط می‌تواند همراهان مجاز خود را که نام آن‌ها را در زمان ثبت نام در لاتاری در فرم قید کرده، با خود به آمریکا ببرد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در لاتاری

برای ثبت‌نام در لاتاری باید فرم‌های مربوط به شرایط خودتان (مجرد، متاهل، مطلقه و بیوه) را تکمیل کنید. این فرم‌ها حاوی اطلاعات فردی و تحصیلی شما است. همچنین به همراه این فرم باید یک قطعه عکس نیز ارسال کنید.

شرایط عکس ارسالی

یک عکس ۵ در ۵ (۶۰۰ در ۶۰۰ پیکسل)، با زمینه‌ی سفید که در آن صورت فرد کاملا رو به دوربین باشد. برای بانوان مسلمان، تصاویر با حجاب قابل قبول است. در تصویر از هیچ‌گونه کلاه، عینک آفتابی، و هر چیز غیر متعارفی که باعث پوشاندن سر و صورت باشد استفاده نشود. برای مشاهده نمونه تصاویر قابل قبول و تطبیق عکس خودتان، به ابزار تصویر سایت رسمی لاتاری گرین کارت آمریکا مراجعه کنید.


روند ثبت نام در لاتاری

تمامی روند ثبت‌نام به صورت آنلاین بوده و هر فرد فقط یک‌بار مجاز به ثبت نام در لاتاری است. در صورتی که هر فرد به عنوان متقاضی اصلی بیش از یک بار ثبت نام کند، تقلب محسوب شده و از شرکت در لاتاری آن سال محروم خواهد شد. همچنین تنها فرم‌هایی در لاتاری شرکت داده می‌شوند که بدون نقص باشند. مدت زمان لازم برای تکمیل فرم ها ۳۰ دقیقه است.

ثبت نام در لاتاری آمریکا کاملا رایگان و از طریق سایت رسمی لاتاری گرین کارت آمریکا انجام می‌شود.

فرم درخواست شرکت در قرعه کشی گرین کارت صرفا یک فرم آنلاین است و باید آن را در حالی که آنلاین هستید تکمیل و ارسال کنید.

فرم ثبت نام:






سوالاتی که در فرم ثبت نام پرسیده می‌شود

۱. Last/Family Name, First – FULL NAME نام کوچک و نام خانوادگی
Last/Family Name نام فامیلی مثلا اصغری

منظور از middle name، قسمت دوم نام کوچک است. مثلا فردی که نام کوچکش صفدرقلی Safdar Gholi است، middle name قلی و first name صفدر است. اما اگر صفدرقلی در شناسنامه / پاسپورت یک کلمه و سرهم است، مثل Safdargholi: دیگر نیازی به وارد کردن middle name نیست و NO middle name را تیک بزنید).

برای خانم‌ها هم اگر مثلا لقب “سید” یا “سیده” در اسم کوچک وجود دارد، مثلا “سیده مریم” کلمه‌ی سیده و مریم جمعا first name است. سید یا سیده اسم نسیتند، لقب هستند و بخشی از first name شما است.

بخش بعدی اسم کوچک شما (اگر دارید و در پاسپورت یا شناسنامه‌تان جدا از اسم اول‌تان نوشته شده) هم همان middle name است. مثلا سید علی رضا (نه سید علیرضا – که در پاسپورت یا شناسنامه‌تان سرهم نوشته شده) در این صورت، “رضا” به عنوان middle name جدا نوشته شده می‌شود.

۲. Day, Month, year – DATE OF BIRTH تاریخ تولد

۳. GENDER جنسیت

۴. CITY WHERE YOU WERE BORN شهر یا روستای محل تولد

۵. COUNTRY WHERE YOU WERE BORN – کشور محل تولد

۶. COUNTRY OF ELIGIBILITY OR CHARGEABILITY کشور مجاز محل تولد (توضیح: کسانی که کشور محل تولدشان در لیست کشورهای مجاز برای این لاتاری نیست، یعنی مثلا متولد ایران نیستند، ولی کشور محل تولد همسر فعلی یا پدر یا مادرشان در لیست مجاز هست، می‌توانند از کشور محل تولد همسر یا پدر یا مادرشان – اگر در لیست کشورهای مجاز برای شرکت در این لاتاری است- استفاده کنند و نام آن کشور را بنویسند …
در غیر این صورت و اگر کشور محل تولدتان در لیست کشورهای مجاز برای این لاتاری تست (مثلا اگر متولد ایران هستید) در پاسخ به این سوال:
?Are you claiming eligibility based on the country where you were born
گزینه “YES” را تیک بزنید.

۷. PHOTOGRAPHS (آدرس عکس‌تان را از کامپیوترتان یا از CD یا USB تان پیدا و آپلود کنید)

۸. MAILING ADDRESS آدرس پستی شما (هر آدرسی که برایتان راحت‌تر است)
(In Care Of یعنی نام و نام خانوادگی شما)

( second address و یا Line ۲ هم یعنی دنباله و بقیه آدرس مثلا کوچه و فلکه و پلاک و فلان و غیره).

۹. COUNTRY WHERE YOU LIVE کشور محل سکونت فعلی شما

۱۰. (PHONE NUMBER (optional تلفن شما (اجباری نیست)

۱۱. E-MAIL ADDRESS ایمیل شما (اجباری است و از امسال دوبار باید واردش کنید). برای پیگیری‌های بعدی پرونده فقط اگر selected (انتخاب شده) بشوید.

۱۲- ?WHAT IS THE HIGHEST LEVEL OF EDUCATION YOU HAVE ACHIEVED, AS OF TODAY آخرین (بالاترین) مدرک تحصیلی فعلی و امروز شما

(۱) Primary school only, دبستان

(۲) High school, no degree, دبیرستان ناتمام

(۳)high school degree دیپلم دبیرستان

(۴) vocational school, فوق دیپلم با هنرستان یا آموزشگاه فنی یا خصوصی (یا هر نوع آموزشگاه تخصصی کوتاه مدت خصوصی یا دولتی که قبل یا بعد از دبیرستان یا بدون داشتن دیپلم دبیرستان برای آموزش یک فن یا حرفه گذرانده‌اید که فعلا بالاترین مدرک شما محسوب می‌شود).

(۵) Some university courses, دانشگاه ناتمام یا فقط چند واحد دانشگاهی گذرانده (هنوز لیسانس نگرفته‌اید).

(۶) University degree, لیسانس دانشگاهی گرفته‌اید (در مقطع لیسانس فارغ التحصیل شده‌اید).

(۷) Some graduate level courses, degree, فوق لیسانس ناتمام، یا فقط چند واحد فوق لیسانس

(۸) Master degree فوق لیسانس گرفته‌اید.

(۹) Some doctorate level courses, دکترای (هر رشته ای) ناتمام یا فقط چند واحد دکتری

(۱۰) Doctorate degree, مدرک دکتری (هر رشته‌ای) را گرفته‌اید/تمام کرده‌اید.

۱۳. MARITAL STATUS وضعیت ازدواجی فعلی به هنگام تنظیم این فرم:

Unmarried, Married, Divorced, Widowed, or Legally Separated

به ترتیب: مجرد (ازداج نکرده) Unmarried، متاهل Married، طلاق قانونی Divorced، بیوه Widowed، جدا شده (قانونی یا با توافق دادگاه یا محضر) Legally Separated،

اگر بدون حکم دادگاه یا محضر و صرفا شفاهی و لفظی جدا شده‌اید و هیچ‌گونه قرارداد کتبی جدایی (قابل قبول دادگاه) بین خودتان ندارید هنوز هم متاهل محسوب می شوید.

۱۴- NUMBER OF CHILDREN تعداد فرزندان مجرد و زیر ۲۱ سال (طبیعی، فرزندخوانده، یا تحت سرپرستی و حتی فرزندان همسرتان از پدر یا مادری دیگر، حتی اگر آن فرزندان جدا از شما زندگی می کنند، و حتی اگر کلا از آنها و همسرتان جدا شده‌اید و حتی اگر آن‌ها اصلا نخواهند به آمریکا مهاجرت کنند، باید نام و مشخصات و عکس آن فرزندان را در فرم وارد کنید).

این موضوع خیلی نکته مهمی است که عدم رعایتش باعث مردودی شما خواهد شد. (البته مشخصات و عکس فرزندانی که هم اکنون تابعیت یا کارت سبز امریکا را دارند لازم نیست وارد کنید).

۱۵. SPOUSE INFORMATION مشخصات همسر ( فقط برای متاهل ها )

۱۶. CHILDREN INFORMATION مشخصات فرزندان (که در بخش ۱۴ توضیح داده شده)

نکته مهم: همیشه تمام اطلاعاتی که وارد این فرم لاتاری می‌کنید مربوط به وضعیت فعلی و در حال حاضر شماست. اگر پس از ارسال این فرم به دولت امریکا، تغییراتی در وضعیت تحصیلی یا جنسیتی یا ازدواجی یا فرزندان‌تان بوجود بیاید (و نام‌تان بعنوان selected (انتخاب شده) اعلام شود) می‌توانید به هنگام مصاحبه در کنسولگری آمریکا، آنها را مطلع و اطلاعات‌تان را بعدا در کنسولگری تصحیح یا تکمیل کنید. (مثلا اگر صاحب فرزند یا همسر یا مدرک شغلی یا تحصیلی جدیدی بشوید و غیره).

پس از ثبت نام

بلافاصله بعد از به پایان رسیدن موفق ثبت نام در سایت اداره مهاجرت، یک صفحه با اطلاعات فرد ثبت نام شده ظاهر می‌شود که اطلاعات زیر در آن نوشته شده‌است:

ساعت و تاریخ دقیق ثبت نام در لاتاری، نام و نام خانوادگی فرد ثبت نام شده، سال تولد فرد متقاضی، شماره تاییده ثبت نام (کانفرمیشن نامبر)، امضای دیجیتالی ۴۰ رقمی منحصر به فرد.


اطلاع از نتایج لاتاری

در تاریخ ذکر شده با مراجعه به سایت اداره مهاجرت، با وارد کردن شماره تاییده ثبت نام (کانفرمیشن نامبر) صفحه‌ای باز خواهد شد که نتیجه را مشخص می‌کند. در صورت قبولی اطلاعات شما به همراه یک بارکد و کیس نامبر (Case Number) نمایش داده می‌شود. این کیس نامبر، شماره پرونده شما است که از طریق آن به پرونده شما تا دریافت گرین کارت رسیدگی می‌شود.

به هیچ وجه به ایمیل‌هایی که در زمان‌های خاص مبنی بر برنده شدن در لاتاری ارسال می‌کنند اطمینان نکنید، حتی اگر تمامی اطلاعات شما را در آن ایمیل ذکر کرده باشند.

تنها مرجع اعلام نتایج لاتاری همان سایت اداره مهاجرت است. ایمیل‌هایی که برای شما ارسال می‌شود، تقلبی بوده و درخواست مبالغی هنگفت را می‌کنند که مثلا به حسابی در انگلستان یا هر کشور دیگر واریز شود. در صورت واریز چنین مبالغی دیگر به آنها دسترسی نخواهید داشت و نمی‌توانید پول خود را پس بگیرید.

طی چند سال گذشته دیگر اطلاع رسانی مکاتبه‌ای از طریق نامه انجام نمی‌گیرد و تا زمان دریافت ویزا، هیچ‌گونه نامه‌ای به آدرس منزل‌تان ارسال نمی‌شود. تنها مرجع جهت اطلاع از نتایج لاتاری سایت اداره مهاجرت و قسمت اعلام نتایج به نشانی www.dvlottery.state.gov/ESC است.

برنده شدن در لاتاری

پس از برنده شدن در لاتاری، و رویت نامه قبولی و کیس نامبر، باید در اسرع وقت نسبت به تکمیل فرم‌های مهاجرت برندگان و اعضای خانواده اقدام کرده و پس از تکمیل و امضا به مرکز کنسولگری ایالات متحده در ایالت کنتاکی (KCC) ارسال کنید.

این فرم‌ها دربردارنده هویت فرد شرکت کننده و همراهان قانونی ایشان در لاتاری است. پس از ارسال فرم ها به KCC، باید منتظر اعلام زمان مصاحبه از طریق ایمیلی باشید که به آدرس ایمیل‌تان ارسال می‌شود. در این حین باید مدارک خود را آماده کرده و ترجمه رسمی کنید.

این مدارک شامل ترجمه شناسنامه، کارت ملی، مدرک تحصیلی، گواهی سابقه شغلی، مستندات مالی و… است. همچنین باید مدارک پزشکی و واکسیناسیون‌های خواسته شده را تهیه کرده در زمان مقتضی ارسال کند. معمولا زمان دعوت به مصاحبه بین ۶ تا ۱۲ ماه بعد از اعلام نتایج است.

مصاحبه ها در نزدیک‌ترین سفارت ایالات متحده به محل اقامت‌تان انجام می‌شود. دریافت ویزا پس از مصاحبه به شرایط مختلف، بستگی دارد. در صورت تایید مدارک‌تان، یک ویزای ۶ ماهه به شما اعطا می‌شود که طی آن می‌توانید به آمریکا سفر کنید. معمولا ۱۵ روز بعد از اولین ورودتان به آمریکا و طی یک سری مراحل قانونی، گرین کارت دائمی به نام شما و اعضای خانواده‌تان صادر می‌شود.


امکانات دولت آمریکا برای برنده شدگان لاتاری

دولت ایالات متحده هیچ تضمین و تعهدی بابت دادن کار، مسکن و سایر تسهیلات ویژه به مهاجران نمی‌دهد. این شما هستید که می‌خواهید مهاجرت کنید و دولت آمریکا این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد که از طریق لاتاری به آسان‌ترین نحو ممکن به این کشور مهاجرت کنید.

اما آیا توانایی زندگی در آمریکا را دارید؟ آیا فکر می‌کنید می‌توانید در آنجا کار پیدا کنید؟ آیا برای ماه‌های اول که هنوز کاری پیدا نکرده‌اید، پشتوانه مالی دارید؟ پاسخ این سوالات با شماست. دولت آمریکا همانند سایر شهروندان با شما برخورد خواهد کرد و هیچگونه امتیاز ویژه‌ای برای مهاجران قائل نیست. اگر فکر می‌کنید که از همه نظر آمادگی لازم را دارید، ثبت نام کنید و فرصت را از دست ندهید.