چند ویژگی برتر اندروید نسبت به ios
- تاریخ
- دستهبندی مقایسه
- نویسنده admin
- بازدیدها 5 166
در این مقاله به بررسی چند ویژگی سیستم عامل اندروید نسبت به ios اشاره میکنیم.
البته این به معنای برتری کامل این سیستم عامل به ios نمیباشد، چراکه همانگونه که قبلا هم بارها گفتیم، هرکدام از این سیستم عامل ها مزیت های خاص خود را دارند.
که در اینجا به بررسی چندین نمونه از این برتریهای اندروید خواهیم پرداخت.
1- تنوع پلتفرم برای آندروید:
یکی از مهمترین دلایل برتری آندروید بر سیستم عامل اپل تنوع پلتفرم برای سیستم عامل آندروید است.در حال حاظر تولیدکنندگان بزرگی مانند Samsung, HTC, Sony, Motorola, LG, Huawei, ZTE گوشی های هوشمند خود را مبتنی بر پلتفرم آندروید تولید میکنند.این در حالی است که سیستم عامل اپل ,فقط روی گوشی هایی تولیدی همین شرکت کار میکنند.به عبارتی روی پلتفرم های دیگر کارایی ندارند.
2- قدرت انتخاب با توجه به میزان بودجه :
یک محدوده عظیمی از دستگاه و پلتفرم ها با طراحی و مشخصات مختلف وجود دارد که دوست داران آندروید میتوانند با توجه به بودجه خود نسبت به تهیه آنها اقدام کنند.انحصاری بودن محصولات اپل باعث شده که در مقایسه با محصولات و پلتفرم های آندرویدی شانس کمتری را در جذب هواداران گوشی های هوشمند داشته باشد.امروزه تقریبا هر شخصی قادر به تهیه یک گوشی آندرویدی است این در حالی است که خیلی از افراد توان خرید گوشی های گران قیمت اپل را ندارند.
3- مدیریت بهتر نرمافزاها :
در منوی Setting اندروید و در بخش Application Manager میتوانید نرمافزاهایتان را Force Close کنید، آنها را حذف کنید یا کَچ را پاک کنید و نرمافزارتان را به روز اول برگردانید. حتی نرمافزارهای غیر مفید را می توانید غیر فعال کنید، اما بهتر از همه این که می توانید نرمافزارهایی که دوست دارید به جای نرمافزارهای پیشفرض سیستم عامل قرار دهید؛ مثلا وقتی پیامهای متنی به نرمافزار دیگری فرستاده شوند، لانچر تغییر کند و اگر از مرورگر پیشفرض راضی نبودید برازری دیگر را از فروشگاه گوگل یا هر منبع دیگری انتخاب کنید.
البته در iOS 8 نیز میتوان نرمافزاری را با بیرون انداختن از App Switcher بست یا با نگه داشتن انگشت بر روی آیکونش آن را حذف کنید، یا از طریق آیتیونز نرمافزارهایتان را نصب و حذف کنید اما مثلا نمیتوانید کنترلی بر روی این که آیا سافاری در دستگاه شما موجود باشد یا خیر، ندارید و البته برازرهای دیگر هم به خاطر محدودیتهای نرمافزاری تجربهی زیاد متفاوتی را ارائه نخواهد داد.
4- ویجتها در صفحات خانگی و صفحهی قفل :
این که اپل سرانجام اجازه داده که در پنل ناتیفیکیشنها ویجتها حظور داشته باشند مطمئنا امکانی فوقالعاده خواهد بود اما برای کاربران اندروید این قابلیتی آشنا و قدیمی است. اندرویدیها میتوانند هم در صفحات خانگی و هم صفحهی قفل دستگاه ویجتهای مختلفی را نصب کنند.
اکثر ویجتها همراه با اپلیکیشنهایی که از فروشگاه نرمافزاری دریافت میشود بر روی دستگاه نصب میشوند و مثلا می توانید از طریق ویجت نرمافزار قدم شمار مسافتی که طی کردهاید و انرژی که مصرف شده را بر روی صفحهی خانگی خود ببینید و یا با ویجت نرمافزار Google Keep یاداشتهای سریع و یادآوریهای صوتی را بر روی صفحهی خانگی داشته باشید. حتی نرمافزارهایی مانند Elixir 2 Widget به کاربر امکان میدهد ویجتهایی شخصی ساز را بر روی دستگاه خود داشته باشیم.
5- شخصی سازی کامل رابط کاربری :
رابط کاربری سیستم عامل اپل بسیار زیبا و چشمنواز است اما طی سالهای تغییر زیادی نداشته است، هنوز آیکونهای مستطیلی قدیمی که پشت سر هم چیده شده اند و حتی کاربر نمیتواند آیکونی غیر کاربردی را از صفحهی اصلی حذف کند و باید با ورق زدن صفحات متعدد به نرمافزار مورد نیازش دسترسی پیدا کند، شاید تنها شخصی سازی ممکن تغییر والپیپر است.
اما از سوی دیگر کاربران اندروید می توانند اکثر رابط کاربری را به سادگی عوض کنند. نرمافزاری را از منوی نرمافزارها حذف کرده و از شلوغ شدن جلوگیری کنید، و از ویجتها در کنار اپلیکیشنها استفاده کرده یا حتی با نرمافزارهایی مانند Beautiful Icon Styler یه سرعت آیکونهای صفحهی خانگی را تغییر دهید. حتی اگر بخواهید تغییرات کاملی را ایجاد کنید می توانید یکی از صدها لانچر موجود در فروشگاه گوگل را به انتخاب خود دانلود و نصب کنید، یا اگر رام دستگاهتان اجازه داد تم را عوض کرده و رنگ و بوی جدیدی به منوهای سیستم بدهید.
6- قابلیتهای بیشتر NFC :
بسیار خوب است که کاربران iOS میتوانند از NFC در آیفونهای جدید استفاده کنند اما این که فقط از این قابلیت برای پرداخت استفاده میشود و البته آن هم تا ماه آینده در دسترس نخواهد بود باعث تاسف است. در حالی که کاربران اندروید مدتهاست در دستگاههای مختلف با این قابلیت آشنا شدهاند و از آن برای ارتباطات مختلفی فراتر از فقط پرداخت استفاده می کنند.
اپل قابلیت NFC را در اختیار توسعه دهندگان نرم افزار قرار نخواهد داد بنابراین هنگامی که کاربران اندروید می توانند دَرِ اتاقشان را با نزدیک کردن تلفن همرا باز کنند یا دو دستگاه را با نزدیک کردن به یکدیگر به هم ارتباط دهند حتی با نزدیک کردن کنترل تلویزیون هوشمند از تلفن همراه آن را کنترل کنند و ویديوهایشان را انتقال دهند کاربران iOS استفادهی زیادی از این سخت افزار تلفنهمراهشان نخواهند برد.
7- نگهداری موزیک، فیلمها و اطلاعات دیگر در حافظههای جانبی :
قبل از این که بتوانید تلفن همراه خود را به iOS 8 به روز رسانی کنید اپل از شما درخواست می کند ۵.۸ گیگابایت از حافظهی داخلی را برای این کار خالی کنید، بنابراین بسیاری از کاربران باید اطلاعات خود را حدف کنند و امکان این که که بدون استفاده از iTunes و کامپیوتر شخصی بتوانند از اطلاعات خود پشتیبان گیری کنند وجود ندارد. اما در عوض کاربران اندروید می توانند تا ۱۲۸ گیگابایت فضای اضافه در دستگاه خود داشته باشند. با امکان اتصال کارتهای حافظهی جانبی به دستگاههای مجهز به اندروید عکسها، فیلمها و موزیکها فضایی را در داخل دستگاه به خود اختصاص نخواهند داد و حتی در بعضی از دستگاهها می توانید حافظههای USB را نیز به دستگاه خود متصل کنید.
8- امکانات امنیتی بیشتر :
در حالی که در آیفون می توانید با اسکن کردن اثر انگشت یا قرار دادن پین ۴ عددی به سیستم دسترسی داشته باشید اندروید امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهد داد، به عنوان مثال می توانید پینی بیشتر از ۴ عدد یا نقشهای از خطوط بین نقطهها برای باز کردن قفل دستگاه قرارا دهید. اندروید می تواند صورت شما را شناسایی کند و رمزی طولانی برای دستگاه قرار دهید. همچنین به تلفنهایی مانند گلکسی اس ۵ قابلیت اسکن اثر انگشت نیز وجود دارد، در G3 از الجی کد ضربهای اضافه شده است. اگر تلفن خود را گم کردید نیز می توانید با استفاده از Android Device Manager آن را ردیابی کرده و اطلاعات خود را پاک کنید. البته این امکان در find my iphone اپل هم وجود دارد که از دردسرهای آن حتما مطلع هستین!
9- امکان نصب نرمافزار از منابع متنوع :
یکی از بهترین قابلیتهای اندروید نسبت به سیستمعاملهای رقیب این است که در هرجا که باشید می توانید با برازر خود به صفحهی Play Store گوگل بروید و نرم افزار خود را انتحاب کنید و مشخص کنید قصد استفاده از آن را در کدام دستگاه مجهز به اندروید دارید سپس یه صورت خودکار آن نرمافزار در ان دستگاه نصب خواهد شد. اما در عوض کاربران iOS با کلیک بر روی نرمافزار مورد نیاز در برازر با پیامی مواجه میشوند که تقاضا می کند iTunes را باز کنند و در حقیقت بدون استفاده از آن قادر به دانلود و نصب نرم افزار نخواهند بود.
می توانید از چندین فروشگاه نرمافزاری مختلف مانند آمازون و سامسونگ نرمافزارهای مورد نیاز را دانلود و نصب کنید، حتی امکان استفاده از فروشگاههای محلی برای نصب نرمافزارهای بومی نیز و جود دارد، همچنین می توانید با دانلود فایلهای اجرایی از منابع مطمئن بدون آن که دانش بالایی در زمینهی نرمافزار داشته باشید هرچه می خواهید را به سرعت نصب و اجرا کنید.
10- پروفایلهای کاربری مختلف در تبلتها :
هیچچیز بدتر از آن نیست که مجبور شوید دستگاه خود را برای بازی در اختیار کودکان قرار دهید یا مدتی به دوستان خود امانت دهید. در یک دیوایس اندرویدی می توان چندین کاربر تعیین کرد و حتی سطح دسترسی هر یک را مشخص کرد.
11- محدودیتهای فراوان اپل :
نقل و انتقال فایلها و فرمت های ناشناخته برای اپل، ممنوع!
بلوتوث ممنوع!
خرید برنامه از منابع دیگر ممنوع!
فلش پلیر ممنوع!
اینها تنها بخشی از محدودیت هایی هستند که ios برای کاربران اپل قرار داده است که در اندروید شاهد هیچیک از این محدودیت ها نمی باشیم.
اگرچه بعضی از این محدودیت ها با جیلبرک قابل حل هستند، ولی از دردسرهای جیلبرک که بی خبر نیستید!
11- گوناگونی و تنوع رام
از آنجایی که سیستمعامل اندروید به صورت Open Source یا متنباز عرضه شده است هر توسعهدهنده و برنامهنویسی قادر است آن را به دلخواه خود تغییر دهد. تولیدکنندگان کاستوم رام یا اصطلاحاً کوکرها با دریافت سورسهای اندروید و یا حتی کاستوم رامهای دیگر و انجام تغییراتی مانند حذف اپلیکیشنهای اضافه، تغییرات در آیکنها و تم، انجام بهینهسازیها، افزودن Modهای اختصاصی مانند موتور براویای سونی یا Beats Audio اچتیسی و همچنین افزودن امکانات مفیدی مانند Halo و Pie Controls یک رام جدید و سفارشی یا کاستوم ایجاد میکنند و آن را برای عموم عرضه میکنند.
یکی از بهترین رام های پیشنهادی “CyanogenMod” می باشد.شاید برای شما در ذهنتان این سوال شکل گرفته شده باشد که ؛ نکته مثبت و مزیت رام های تولیدی و یا استفاده از نسخه غیر رسمی (کاستوم) اندروید در نسبت با رام های رسمی ارائه شده توسط کمپانی سازنده اسمارت فون ها چیست ؟ باید گفت که وقتی نسخه جدید تری برای نسخه فعلی سیستم عامل اندروید اسمارت فون شما می آید ؛ شما این نسخه جدید را از طریق کمپانی سازنده اسمارت فونتان دانلود و آپدیت می کنید. حال ممکن است روند آماده سازی نسخه جدید سیستم عامل اندروید توسط کمپانی سازنده اسمارت فون شما به تعویق افتاده باشد و تاخیر در ارائه داشته باشد و یا اصلا کمپانی سازنده اسمارت فون شما عملا از بروز رسانی سیستم عامل اندرویدی اسمارت فون شما سر باز زند! در این جاست که شما می توانید از اندروید خالص یا رام های متنوع سفارشی استفاده نمایید. همچنین این رام ها دارای تغییرات فراوانی در نوع کرنل و سایر برنامه های سیستمی می باشند که گاها از رام های رسمی هم بهتر کار میکنند!
در مطالب بعدی در قسمتی جداگانه به معرفی کاستوم رام ها و مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت.