Android Marketاندروید مارکت اندروید مارکت
اندروید مارکت > آموزش > سوالات رایج و متداول در مورد باتری و نحوه شارژ آن - Battery usage FAQ

سوالات رایج و متداول در مورد باتری و نحوه شارژ آن - Battery usage FAQ

سوالات رایج و متداول در مورد باتری و نحوه شارژ آن - Battery usage FAQ
  • تاریخ
  • دسته‌بندی آموزش
  • نویسنده
  • بازدیدها 5 351


عمر باتری همواره یک مسئله مهم برای کاربران گوشیهای همراه است. علیرغم پیشرفتهای چشم گیری که همه روزه در صنعت گوشی های تلفن همراه شاهد هستیم، متاسفانه پیشرفت چندانی در صنعت باتری ها ایجاد نشده و تکنولوژی این باتری ها خیلی قابل قبول نیستند. باتری های لیتیوم یونی از زمانی که سونی در سال 1991 شروع به ساخت آنها نموده حدود دو دهه است که مورد استفاده قرار می گیرند و هنوز هم شاهد تغییر اساسی در ساختار آن ها نیستیم.

در این مطلب به سوالات متداولی که در مورد باتری گوشی های تلفن همراه از ما پرسیده می شود پاسخ خواهیم داد.

1- آیا وقتی گوشی جدیدی رو خریداری کردیم، باید شارژ اولیه بزاریم؟

نخیر. باتری های قدیمی نظیر نیکل کادمیوم دارای خاصیت اثر حافظه (memory effect) بودند که باعث میشد ظرفیت باتری ها بر اساس نحوه شارژ و دشارژی که میشوند تعیین شود. بنابراین توصیه میشد قبل از استفاده از وسایل الکتریکی آن ها را کامل شارژ کنند. ولی در باتری های لیتیوم یونی این خاصیت وجود ندارد و نیازی به شارژ اولیه گوشی نیست.

سوالات رایج و متداول در مورد باتری و نحوه شارژ آن - Battery usage FAQ


2- آیا عمر باتری با گذشت زمان کاهش می یابد؟

بله، باتری ها هر بار که شارژ و دشارژ می شوند از عمرشان کاسته می شود و به این فرآیند اصطلاحا چرخه شارژ باتری گفته می شود. در واقع یک چرخه برابر با شارژ کامل گوشی و دشارژ کامل آن است.

چرخه شارژ چگونه محاسبه می شود؟
طبق گفته اپل اگر مثلا شما امروز 75% باتری خود را مصرف کنید و وقتی 25% از آن باقیمانده آن را کامل شارژ کنید و فردا 25% دیگر از آن استفاده کنید (مجموع = 100%) یک چرخه شارژ محسوب میشود نه دو چرخه.
باتریهای جدید معمولا چیزی حدود 300 الی 500 بار چرخه شارژ دارند و رفته رفته با بیشتر شدن چرخه شارژ از ظرفیت باتری و عمر آن کاسته می شود.

3- آیا بعد از اینکه گوشی کامل شارژ شد باید بلافاصله از شارژ جداش کنم یعنی شارژ طولانی مدت باتری رو خراب میکنه؟

معمولا خیر، اینکه گفته می شود که در طول شب وقتی میخوابید گوشی خود را به شارژ نزنید برای تمام گوشی ها صدق نمی کند. در گوشی های جدید زمانی که باتری کامل شارژ شد به صورت اتوماتیک شارژ را قطع کرده و به صورت قطره ای عمل میکند. یعنی تنها وقتی که شارژ باتری شروع به کم شدن کرد، آن را شارژ خواهد کرد.
اما زمانی که حرارت زیاد باشد این امر صدق نمیکند. حرارت زیاد باعث کاهش عمر باتری های لیتیوم یونی میشود. از آنجایی که شارژ کردن گوشی تا حدی باعث افزایش حرارت آن می شود در صورتی که درجه هوا بالا باشد (بالای 30 درجه سانتیگراد) باعث خرابی باتری خواهد شد. سعی کنید زمانی که گوشی در حال شارژ است آن را خنک نگه دارید مثلا جلوی آفتاب نزارید! به هر حال در کل توصیه میکنیم گوشی را زیاد در شارژ نگه ندارید.


4- آیا استفاده از گوشی در حین شارژ درست است؟

خیر، بر اساس توضیحات گفته شده در سوال 3 استفاده از گوشی در حین شارژ موجب افزایش درجه حرارت گوشی شده و باعث خرابی باتری در طولانی مدت خواهد شد.

5- آیا لازم است که هرازگاهی باتری گوشی را تخلیه کامل کنیم؟

خیر، طبق توضیحات گفته شده در سوال 1، برخلاف باتری های قدیمی نیازی به تخلیه کامل باتری های جدید و کالیبره کردن آن نیست و اینکه گفته می شود هر از گاهی باتری را تخلیه کامل کنید برای گوشی های جدید صدق نمی کند و خیلی از شرکتهای بزرگ نظیر اپل نیازی به انجام این کار نمی بینند. حتی گفته می شود در گوشی های جدید زمانی که شارژ گوشی کم است سریعا آن را شارژ کنید و بهتره قبل از اینکه حداقل 20% از باتری باقی مانده آن را شارژ کنید. حتما متوجه شده اید زمانی که شارژ باتری کم است معمولا گوشی داغ شده و حتی گاهی گوشی هنگ می کند! این به دلیل این هستش که ته مانده های شارژ در باتری معمولا ضعیف بوده و باتری نمی تواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
همچنین شارژ کردن جزئی باتری باعث افزایش عمر آن میشود. بررسی ها نشان می دهند در صورتی که باتری خود را همواره بین 50 الی 100 درصد نگه دارید چرخه شارژ بیشتری می توانید انجام دهید (حدود 1200 الی 1500 بار)



6- آیا خاموش کردن wifi و بلوتوث و یا حالت هواپیما و آفلاین مود (airplane mode) باعث کاهش مصرف باتری می شود؟

در کل بله. هرچند که در گوشی های جدید مصرف این ماژول های ارتباطی در حد گذشته نیست و تا آن حد انرژی مصرف نمیکنند و روشن نگه داشتن آنها تا آن حد باعث افزایش مصرف باتری نمی شود ولی به هرحال این ماژولها جزو پرمصرفترین موارد انرژی هستند.
هرچند استثناهایی هم وجود ندارد. مثلا در جاهایی که آنتن کم باشد، پیدا کردن آنتن و سیگنال مصرف زیادی خواهد داشت چه برای wifi چه بلوتوث، gps یا آنتن شبکه. توصیه میشود در چنین جاهایی از حالت هواپیما یا آفلاین استفاده کنید. همچنین استفاده از داده اینترنت همراه 4G یا 3G نیز مصرف باتری زیادی دارد حتی گاه بیشتر از Wifi.

7- چطور می توانم مصرف باتری را کاهش دهم؟

کارهای زیادی را می توان برای کاهش مصرف باتری انجام داد. به عنوان مثال:
- نور صفحه را کاهش دهید.
- خاموش کردن GPS -NCS و سایر امکاناتی که کمتر لازم می شوند.
- غیر فعال کردن و حذف برنامه هایی که دائما در ram بوده و همیشه فعال هستند.
- برخلاف باور عموم بستن برنامه هایی که دائما از آنها استفاده می کنید از multitasking کار اشتباهی بوده و باز کردن مجدد آنها باتری بیشتری مصرف خواهد کرد.
- غیر فعال کردن notification های برنامه هایی نظیر facebook - instagram و...


مقاله مرتبط: آیا هنگام شارژ گوشی از آن استفاده کنیم یا نه؟!
مقاله مرتبط: نکاتی در رابطه با باتری موبایل و نحوه صحیح شارژ آن
مقاله مرتبط: آموزش رفع مشکل مصرف باتری در اندروید آبنبات چوبی و مارشمالو