دلیل هنگ کمتر iOS در مقابل اندروید چیست؟
- تاریخ
- دستهبندی آموزش
- نویسنده admin
- بازدیدها 7 686
شاید برای خیلیها جای سوال باشد که چرا حتی گوشیهای قدیمی آیفون مانند iPhone 4S خیلی کمتر از برخی گوشیهای فعلی اندرویدی هنگ میکنند!
همانطور که میدانید امروزه در بازار موبایل و گوشیهای هوشمند رقابت شدیدی بین دو سیستم عامل IOS و Android میباشد که هرکدام خصوصیات خاص خود را داشته و خدمات خاصی را به کاربران خودشان ارائه میدهند. اما شما باید به عنوان یک کاربر تلفن همراه کاملا از این دو سیستم عامل آگاهی داشته باشید و آنان را به خوبی بشناسید تا بدانید که کدام یک برای شما مناسب است و واقعا کدام یک از دو سیستم عامل Android و iOS بهتر است؟!
اپل می خواهد شما گوشی خود را با عملکردی که خودش تعیین کرده است مورد استفاده قرار دهید درواقع شما در هنگام استفاده از اپل با محدودیتهای فراوانی روبرو خواهید بود ولی در اندروید شما گوشی خود را همانگونه که می خواهید می توانید مورد استفاده قرار دهید و عملکردی کاملاً انعطاف پذیر دارد زیرا اندروید سیستم عامل اصطلاحا Opensource میباشد و Source برنامه ها در اختیار شما قرار دارد و براحتی میتوانید آن را به دلخواه خود تغییر دهید اما در Apple سورس برنامه ها در اختیار شرکت Apple محفوظ است و در اختیار کاربران قرار نمیگیرد و این شرکت با تغییر در سورس برنامه ها قابلیت های تازه ای را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
اما در مقابل دستگاههای اندرویدی در مقایسه با دستگاههای اپل سرعت کمتری داشته و خیلی هنگ میکنند! ولی چرا؟!
ابتدا به ساکن باید گفت هم اندروید و هم iOS تا حد زیادی در ریشه و اجداد خود از یک خانواده هستند چرا که اپل دارای پایه Mac OS X است که خود مکینتاش اصالتا” نوعی BSD محسوب میشود و در خانواده سیستم عامل یونیکس قرار میگیرد و اندروید هم که از خانواده لینوکس مشتق شده است که دارای شباهتهایی بسیار با خانواده یونیکسها است. پس هر دو این سیستم عاملها از یک فامیل هستند که در بازار با هم به رقابت میپردازند.
هسته اندروید هم همان لینوکس کرنل معروف است که اختصاصی سازی شده است. اما مهمترین اختلاف این دو سیستم عامل در همین جا خود را نشان میدهد.
سیستم عامل ابزارهای موبایل مانند هر سیستم عاملی دیگر در اصل وظیفه مدیریت درخواستهای برنامهها و درخواستهای کاربر و هماهنگ سازی اختصاص منابع سخت افزاری را دارد.
اما اگر بخواهیم به این دو سیستم عامل نگاهی بیاندازیم باید به سه موضوع دقت کنیم. اول هسته سیستم، دوم پوسته سیستم و سوم برنامهها.
همواره برای مقایسه ی دو سیستم عامل باید ابتدا هسته ی آن را مقایسه کرد سپس پوسته ی سیستم عامل و سپس برنامه ها را با یکدیگر مقایسه کرد.
هسته iOS همان داروین سیستم عامل مکینتاش است که سبک شده است. هسته اندروید هم همان لینوکس کرنل معروف است که اختصاصی سازی شده است. اما مهمترین اختلاف این دو سیستم عامل در همین جا خود را نشان میدهد. سیستم عامل ابزارهای موبایل مانند هر سیستم عاملی دیگر در اصل وظیفه مدیریت درخواستهای برنامهها و درخواستهای کاربر و هماهنگ سازی اختصاص منابع سخت افزاری را دارد.
اما چرا اختلاف بین این دو سیستم عامل مهم است؟
ios بر خلاف اندروید برنامهها را به صورت بومی Native اجرا میکند، اما اندروید برنامهها را در بستر نرم افزاری Framework به اجرا در میآورد.
حال این سوال برای شما پیش میاید که چه تفاوتی دارد که برنامه ها به صورت Native باشند و یا در بستر نرم افزاری Framework باشد؟
اجرای برنامهها به صورت اجرا در بستر نرم افزاری میزان مصرف منابع سخت افزاری را بالا میبرد. شاید به همین دلیل است که عمر باطری اندرویدها کمتر از iOS است و به همین دلیل در سخت افزاری ضعیفتر iOS سرعت عملکردی بالاتر نشان میدهد. در مجموع در زمینه بهینه بودن سیستم عامل در مصرف انرژی و به کارگیری و مدیریت منابع سخت افزاری به نظر میرسد iOS برنده مقایسه است.
اما در پاسخ به این پرسش که کدام سیستم عامل بهتر است؟!
باید بگوییم که این پرسش اصلا پاسخ مشخصی ندارد و پاسخ این سوال بستگی به هر شخص دارد که از سیستم عامل خود چه انتظاراتی را دارد. چرا که هریک از این دو سیستم عامل مزیتهای خاص خود را داشته و تشخیص اینکه کدام بهتر است بستگی به نیازها و سلیقه هر شخص دارد.
نظرات خود را با ما در میان بگذارید.