کاستوم رام چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟!
- تاریخ
- دستهبندی خدمات / خدمات اندروید
- نویسنده admin
- بازدیدها 61 685
کاستوم رام چیست؟
از آنجایی که سیستمعامل اندروید به صورت Open Source یا متنباز عرضه شده است هر توسعهدهنده و برنامهنویسی قادر است آن را به دلخواه خود تغییر دهد. تولیدکنندگان کاستوم رام یا اصطلاحاً کوکرها با دریافت سورسهای اندروید و یا حتی کاستوم رامهای دیگر و انجام تغییراتی مانند حذف اپلیکیشنهای اضافه، تغییرات در آیکنها و تم، انجام بهینهسازیها، افزودن Modهای اختصاصی مانند موتور براویای سونی یا Beats Audio اچتیسی و یا حتی برخی از برنامه های گوگل و همچنین افزودن امکانات مفیدی مانند Halo و Pie Controls یک رام جدید و سفارشی یا کاستوم ایجاد میکنند و آن را برای عموم عرضه میکنند.
باید بدانید که منظور از رام، سیستم عامل گوشی هست. همانطور که سیستم عامل ویندوز برای کامپیوترها ارائه میشود و دارای انواع مختلفی همچون XP، 7، 8، 10 و... است در سیستم عامل اندروید نیز انواع مختلفی از رامها به گوشی ها و تبلت ها معرفی و برنامه نویسی میشوند که برخی از این رامها رامهای رسمی هستند که توسط خود شرکتهای نولید کننده گوشی برنامه نویسی میشوند و برخی دیگر رامهای غیر رسمی یا کاستوم هستند که توسط سایر شرکتها به گوشیها ارائه میشوند.
کاستوم رام ها توسط افراد مبتکر و نابغه ای که در اصطلاح به آن ها Cooker (آشپز) میگن ساخته میشه. کوکر ها با سورس کدهایی که گوگل برای هر نسخه از اندروید در اختیارشون میذاره، با تغییراتی در اون کدها، یک رام جدید که به اون کاستوم رام میگن، می سازن. اغلب کاستوم رام ها دارای ویژگی هایی هستن که اونها رو از رام های رسمی متمایز میکنه.
کاستوم رامها نسبت به رامهای استاک پیشفرض اندروید (رام رسمی) دارای مزایایی مانند: اندروید خالص، برنامههای جانبی کمتر و در نتیجه اختصاص فضای بیشتر به کاربر، سرعت بالاتر، آپدیتهای سریعتر، ارتقا به نسخههای بالاتر اندروید، امکانات بیشتر و تغییر کلی رابط کاربری دستگاه هستند.
مزایای کاستوم رام ها:
البته نوع کاستوم رام و شرکت سازنده ی آن بسیار حائز اهمیت است، برخی از این رام به دلیل وجود باگ ها و ایرادات زیاد چندان قابل استفاده نمی باشند و اصطلاحا برای استفاده ی روزانه مناسب نیستند ولی در کل از مزایای کاستوم رام ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
عملکرد بهتر و بهره وری بیشتر
custom ROM ها معمولا سریعتر و کارآمدتر هستند و هچنین از حافظه کمتری استفاده می کنند زیرا:
توسعه دهنده ها معمولا موارد اضافی و بی فایده را از این رام ها حذف می کنند.
توسعه دهندگان kernel یا همان هسته را بهینه سازی می کنند برای مثال کرنل undervolted می تواند عمر بسیار بیشتر از باطری را نسبت به نسخه Stock سیستم عامل داشته باشد .
استفاده از آخرین نسخه اندروید:
شما قادر خواهید بود نسخهای از سیستم عاملــی را که هنوز برای گوشی تان به صورت رسمی عرضه نشده است یا هرگز برای آن عرضه نخواهد شد را نصب کنید ، این امر به دو حالت ممکن است :
رام های لیک شده (لو رفته) به صورت آنلاین: توسعه دهندگان با استفاده از آن می توانند آپدیت ها را زودتر از عرضه رسمی ریلیز کنند، همچنین مواردی وجود دارد که آپدیت ورژنی از آندروید برای آن وسیله هیچ وقت عرضه نشده، ولی کوکرها با عرضه یک ROM کاستوم می توانند آن ورژن آندروید را روی گوشی قابل دسترس کند ، برای مثال کاربران گوشی های s3 از نسخه ی کیت کت بی بهره هستند. ولی Cyanogen ، یکی از قابل احترام ترین توسعه دهندگان آندرویدی است که توانسته یک رام سفارشی ایجاد کند که آندروید 4.4.4 را روی این گوشـــی ها اجرا کند!
قابلیت نصب اپلیکشن ها در کارت SD
امروزه بیشتر custom ROM هایی که عرضــه می شوند قابلیت نصب نرم افزار و بازی را در SD Card به همراه دارند . که به آن Apps2SD یا A2SD می گویند. اگر شما از کمبود فضای داخلی رنج می برید این قابلیت می تواند برای شما بسیار ارزشمند باشد.
معایب کاستوم رام ها:
به هر حال هر چیزی ممکن است علاوه بر یک سری مزیت دارای معایبی نیز باشد که در ادامه به بررسی چند نمونه از معایب کاستوم رامها میپردازیم.
کاستوم رامها ممکن است دارای باگ باشند
با این حال ، اگر مشکل و باگی در رام پیدا کردید ، در واقع شما راه برای گزارش آن در پیش رو دارید: این که به انجمن رام مربوطه رفته و گزارش لازم را به آنها بدهید احتمال زیاد پاسخ خود را خواهید گرفت و این باگ شناخته شده باشد. همچنین راه های دیگر وجود دارد وجود باگ و خطا کاملا طبیعی است .
گارانتی تلفن همراه شما ساقط می شود!
این امکان وجود دارد که با عمل custom rooting گارانتی از بین برود زیرا که قانون گارانتی شکسته می شود. در بیشتر مواقع هم نصب رام سفارشی خیلی سنگینتر و مهمنتر از از بین رفتن گارانتی شما هست اما بهتر است با ارائه دهنده گوشی خودتان صحبت کنید بدلیل این که بعضی از شرکت های گارانتی نصب بعضی از رامها را خلاف نبینند در هر صورت شرط احتیاط لازم است .
پاک پاک!
به منظور نصب یک رام سفارشی ، شما نیاز به انجام عملیات Clean wipe دارید.
به این معنی که شما همه اطلاعات خود را از دست خواهید داد و بدین منظور می بایست قبل از عملیات ، اول از اطلاعات خودتان پشتیبانی (بکآپ) بگیرید.
نتیجه:
در کل نصب رام سفارشی بر روی گوشیتان بسیار خوب و پسندیده است به شرط این که از رامهای مناسب و قابل اطمینان و کارآمد بر روی گوشیتان استفاده کنید و احتیاط لازم را در نصب رام به خرج دهید.
شما میتوانید با مراجعه به مرکز اندروید مارکت از بهترین و آخرین نسخه کاستوم رامها برروی گوشی یا تبلت خود بهرهمند شوید.
در آرشیو اندروید مارکت با آزمایش انواع کاستوم رامها بهترین آنها (فاقد هرگونه باگ) با بهترین عملکرد (سرعت، مصرف باتری،آنتندهی و...) برای تمامی گوشیها و تبلتها انتخاب شدهاند که شما با مراجعه به این مرکز از آن بهرهمند خواهید شد. به طوری که پس از نصب این رامها شاهد بهبود عملکرد چشمگیری در دستگاه خود خواهید بود.